Utmanade träningspass med sällskap från Åre Längdskidklubb!

Idag har jag kört ett tufft intervallpass i Vålådalen, som alltid när jag kör högintensiva träningspass så uppskattar jag sällskap i spåret. Idag har jag haft sällskap av Peder från Åre Längdskidklubb som kör hårt inför Vasan och Johan från en konkurrerande förening som passade på att testa formen inför kommande utmaningar.

Klart är att grabbarna körde på i ett tufft tempo och det tackar jag för då passet blev riktigt bra!

Det som är oklart i skrivande stund är om Johan med laguppsällning törs utmana Åre Längdskidklubb med Peder i spets i Årefjällsloppet?!

Specialträning i Nicola Hill och månadens vardagsikon!

Idag har det varit en helt vanlig dag i Vålådalen, träningen genomfördes tillsammans med Nicola och jag fick en hel del tips på hur jag ska transportera mig framåt fortare när jag i slutet på mars ska bemästra Nicola Hill, vilket är en fin slakmota med lite brantare partier i mitten. Passet var riktig skoj och spåren helt perfekta. Vi fortsatte dagen med att ta oss ner till Järpen för att fira fet-tisdagen med en semla i gott sällskap!

Denna månad är jag vardagsikon på Icon Magazine, intressant magasin med roande läsning och spännande reportage!

 

2:a i König Ludvig Lauf och 17:e svensk!

Efter en vecka med återhämtning är nu både kroppen och knoppen fylld av ny energi och med på noterna. Sista tävlingen som genomfördes för min del var König Ludvig Lauf som var den 3:e deltävlingen i Swix Ski Classics, äntligen fick jag kliva upp på pallen!

4:e plats och bästa svenska i Marcialonga!

2013 års upplaga av Marcialonga genomförts och jag slutade på en 4:e plats efter vinnaren Seraina Boner!

Krigade hela vägen för att bärga en topp placering där målsättningen var pallen. Men krafterna tröt på slutet så jag fick se mig passeras när jag valde att valla om i sista backen. I framtiden tror jag det kommer bli stakning hela vägen även för damer!

Vålådalen Classic Ski Marathon!

 

Här växer en skidstadion fram!

Imorgon är det dags för tävling i Vålådalen, Vålådalen Classic Ski Marathon. På grund av de senaste dagarnas stränga kyla har banan för lärdagens tävling flyttat upp på fjället. Var och testkörde banan idag och det är en vacker runda som speglar många fina fjällvyer!

Loppet startar kl 11.00, så än finns det tid för att anmäla sig!

Längdskidor är trendigt!

Det upptäckte jag redan 1988 när jag tog mina första stavtag på en skidtävling hemma i Gällivare. Med en utstyrsel som bestod av Järvinen skidor, pjäxor med tre piggar fram och som spändes fast i en bygel, samt stavar som hade jätteöglor.  Ja så stora att skidspetsen fastnade i staven när jag kom in på upploppet i vintermörkret i det lätt kuperade elljusbelysta skidspåret. Stavarna till trots - så övervanns denna fadäs - av den entusiasm som jag möttes utav av mina nära och kära när jag väl kom i mål.

6:e plats i säsongens första Swix Ski Classics!

Första tävlingen i Swix Ski Classic avgjord. Jag fick med mig några värdefulla poäng i och med min 6:e plats. Loppet var en okej insats, min målsättning var att nå pallen men känslan i kroppen var att jag fick slita rejält redan från start. Tycker ändå att jag lyckas hålla ihop åkningen trots att jag inte hade någon toppen dag. Det positiva jag tar med mig från dagen var att spåren var fina, jag orkade hela loppet utan någon svacka och att jag är revanschsugen inför Marcialonga!

Lugnet före stormen-resdag!

Idag har jag tillbringat många timmar i bil. Min resa startade i Seiser Alm igår kväll, med en övernattning i München. Innan vi tuffade vidare på autobahn och anlände Bedrichov idag på eftermiddagen. På mina resor brukar jag passa på att hämta igen lite energi med att sova, läsa böcker och lyssna på musik. Någon orienterare har jag aldrig riktigt varit men att läsa vägkartor brukar vara intressant och fungera lite bättre! 

Veckans Marathon-pasta!

 

Nu börjar dagarna som det är extra viktigt att få i sig rätt sorts energi, dagarna innan ett långlopp försöker jag få i mig lite mer energi än vanligt och då framförallt kolhydrater. När jag var hemma under julen så passade jag på att laborera i köketJ Nedan bjuder jag på en av rätterna som jag själv tyckte blev ett lyckat resultat!

Test av VM- banorna och Marcialongaspåret!

Bild från http://www.langrenn.com/vasaloppet-er-stoerst.5150027-1743.html

Syndicate content